KREATIVITET

Kreativ i det faglige – faglig i det kreative.
På Rathlouskolen er vi kreative. Det kommer blandt andet til udtryk gennem de mange projekter, som hver enkelt klasse sætter i gang henover skoleåret. Det kan være inspirerende læringsmiljøer, friluftsaktiviteter, alternative dage og forskellige kulturelle aktiviteter På Rathlouskolen kombineres det faglige med det kreative.

Kreativitet er også rummelighed. Vi er åbne overfor nye tanker og spontanitet og er opmærksomme på, at undervisningen også skal give plads til åbne svar.

JULECABARET

Julecabareten arrangeres af 6. årgang. Også her er forældrenes hjælp og opbak-ning nødvendig og uundværlig. Der skal stilles scene op, sys kostumer, skaffes rekvisitter, bages kage til øveweekenden osv. På scenen bliver 6. årgang bakket op af skolens kor (2.- 5. årgang), som selvfølgelig også skal klædes ud mm.

Det praktiske arbejde (salg af mad og drikke, lotteri mm.) i forbindelse med julecabareten står skolens støtteforening for.

SKOLEKOMEDIE

Skolefesten for 0.- 6. årgang arrangeres hvert år af 5. årgang. Børnene står for skuespil sammen med klasselærerne og en musiklærer. Det er forældrene, der står for at arrangere selve festen med spisning, boder mv. Der er tradition for at festens tema hænger sammen med skuespillet. Uden forældrenes indsats vil det slet ikke være muligt at skabe denne fest.

MUSICAL

Musicalen laves og opføres af valghold fra 8. og 9. årgang. Her er der typisk brug for forældrenes hjælp til konkrete opgaver som f.eks. transport af grej, syning af kostumer m.v.

UDSMYKNING

Vi bestræber os på at skabe et inspirerende læringsmiljø, hvor elevernes produkter skaber liv og værdi for andre.

Skolens historie og liv ønskes føres videre til kommende generationer og vi arbejder hele tiden på, at skabe en helhed og en sammenhæng mellem faglighed, kreativitet og fællesskab – også i og omkring os.

TEMAUGER

På Rathlouskolen afholdes der teamuger både på enhedsniveau og for hele skolen. I skoleåret 2017 var emnet arkitektur og i efteråret 2019 afholder vi en store fælles temauge for hele skolen.

TEATER OG MUSIK

En del af dannelse og uddannelse er at få nye og anderledes oplevelser. Oplevelser som eleverne ikke altid selv opsøger eller har mulighed for.

Ud over at vi selv producerer teater, musical og musik med eleverne, tager vi hver år også ud og ser teater, hører koncerter eller inviterer nogle ind i huset.

Det er vigtigt for os, at præsenterer eleverne for verden.

Skolen skal ud i verden – verden skal ind i skolen. Det er noget af dét teater og musik kan!