TILMELDING OG PRISER

Her finder du bl.a. information om optagelse, tilmelding og priser.

OPTAGELSE AF ELEVER

Rathlouskolen er i princippet åben for alle, som ønsker optagelse, såfremt der er plads og skolen skønner, at barnet kan integreres på det pågældende klassetrin.

Bh.kl. – 5. kl. optages max 20 elever
6.kl. – 9.kl. optages max 22 elever.

TILMELDING

Send en mail til rathlouskolen.odder@rathlouskolen.dk med navn og adresse, og vi sender en tilmeldingsblanket og lidt materiale om skolen.
Du er naturligvis også altid velkommen til at ringe til skolen og høre nærmere om muligheden for optagelse. Det kan være en god idé at tilmelde eventuelle søskende samtidig, da vi oplever en vedvarende efterspørgsel til Rathlouskolen.

SKOLEMÆLK OG SKOLEMAD

Her kan du bestille skolemælk til dit barn: skolemaelk.dk

Her kan du bestille skolemad til dit barn: skolemad.nu

Læsemakker Rathlouskolen

PRAKSIS FOR OPTAGELSE AF ELEVER

Til nogle klassetrin er der venteliste. Derfor har vi en vedtaget praksis til brug ved optagelse.

1. I børnehaveklasserne optages 2 x 20 børn, dvs. maximalt 40 i alt.
  2. Hvis/når der er børn, som var optaget året forinden, men af pædagogiske grunde skal vente, optages disse børn først. En tilmelding kan kun flyttes fra et skoleår til et andet, når det er pædagogisk begrundet.
  3. Dernæst tilbydes et antal pladser efter dato (tilmeldingsrækkefølge) og uanset søskendestatus, således at 10 drenge og 10 piger – incl. børnene under pkt. 2 – er tilbudt optagelse.
    Hvis/når der blandt de på denne måde tilbudte pladser sker frafald, tilbydes ledig plads i datorækkefølge til hhv. drenge/piger med søskendestatus, indtil der er optaget ovennævnte antal drenge og piger
  4. Herefter tilbydes pladser til og med 40 i datorækkefølge til børn med søskendestatus, dog således at hverken drenge- eller pigegruppen må blive mindre end 16/højst 24.
    Når børn med søskendestatus er optaget, tilbydes ledige pladser i datorækkefølge til andre på tilmeldingslisten, igen med hensyntagen til ovennævnte drenge/pige fordeling.
  5. Ved søskendestatus forstås hel og halvsøskende, som bor sammen, børn hvor forældremyndighedsindehaverne registreret er flyttet sammen, samt børn af fastansatte medarbejdere. For at opnå søskendestatus rettigheder forudsættes det, at tilmelding er foretaget inden barnet fylder 4 år.

RESTANCER

Skolen har indført en fast og konsekvent procedure ved manglende betaling. Barnet kan, som en yderste konsekvens, blive udmeldt af skolen. Hvis der opstår et restanceproblem varsles der i 4 tempi. Det bedste er at rette henvendelse til skolen for at få en fornuftig afklaring.

UDMELDELSE

Udmeldelse er 1 måneds varsel til den 1. i en måned. Gælder både skole og SFO

BETALING OG PRISER

Betaling for skolegang og for SFO foregår over PBS.

Beløbet reguleres årligt ved skolestart og er for 2019/2020 (pr. mdr. i 11 rater):

Bh.kl. – 2. kl.
1.700,-
3. kl. – 6. kl.
1.875,-
7. kl. – 9. kl.
2.125,-
Morgenpasning SFO 100,-

HYTTETUR OG LEJRSKOLE

Vi har en stærk tradition for hytteture og lejrskoler. Der er forældrebetaling ved disse. Oversigt samt anslået beløb pr. elev pr. tur:

Bh.kl. – 4. kl.
Hyttetur med 2 overnatninger.
5. kl.
Eleverne laver skolekomedie – ingen hyttetur
6. kl.
Hyttetur med 2 overnatninger
7.kl.
max. ca. 2200,-
Lejrskole på Bornholm med op til 5 overnatninger
8.kl.
Tur til Polen/Auschwitz
9.kl.
max. ca. 3500,-
Lejrskole i udlandet med 5 overnatninger.

Skolen anbefaler, at forældrene tidligt i børnenes skoleforløb indleder drøftelser om evt. at oprette en frivillig opsparingskonto til brug ved klassens længerevarende lejrskoleophold. Forældrene har således mulighed for at foretage en individuel opsparing over en længere periode. Det er som udgangspunkt forældrerådet i samar- bejde med klasselæreren, der administrerer opsparingskontoen.

SØSKENDERABAT OG FRIPLADSTILSKUD

I skolepenge og betaling til fritidsordningen ydes søskendemoderation efter gældende regler. Dvs. at for 1. barn betales fuld pris. For 2. barn reduceres prisen med 25%. For 3. barn reduceres med 50%. For 4. barn reduceres med 75 % og for 5. barn reduceres med 100%. Søskenderabat for SFO gælder kun hvis man har flere børn tilmeldt i SFO på samme tid.

Staten yder et mindre fripladstilskud. Ansøgningsskemaer til det statslige fripladstilskud udleveres fra skolens kontor. Tilskuddet er indtægtsafhængigt og udløses normalt i januar måned. Maximum har vist sig at svare til 4 mdr. skolepenge.