RATHLOUSKOLEN er en selvejende institution. Det betyder at:
“Fordi høj kvalitet, struktur, nærvær, trivsel og fokus på dannelse er i højsædet. Og fordi problemer og udfordringer ikke “pakkes ind”.”
“Små klasser. Skolereformens indtog i folkeskolerne har ikke bragt meget godt med sig; presser lærere og børn urimeligt. Er tilhænger af “stram” struktur, klar forventningsafstemning mellem skole og forældre og tydelige voksne – tre ting, som Rathlouskolen imødekommer.”
“Fordi Rathlouskolen er en skole med fokus på såvel de sociale kompetencer som faglighed, og hvor værdien af fri leg ikke undervurderes. Desuden er skolen tydelig i sin kommunikation vedrørende både emner af dagligdags karakter, forventninger til elever/forældre, værdier/rummelighed (og viljen til rummelighed!) m.v.”
“Vi havde valgt Rathlouskolen til vores første barn og er (heldigvis) blot blevet bekræftet i vores fornemmelse af, at skolen var det rigtige valg til vores børn, så vores yngste blev også meldt ind, da det var tid til Mini-Rathlou, og vi har ikke fortrudt det ét eneste sekund.”
På Rathlouskolen mener vi, at en anerkendende indstilling er forudsætningen for et godt og konstruktivt samarbejde.
Læs mere om tilmelding og se en oversigt over forældrebetaling af skolepenge samt SFO-betaling.
Rathlouskolen er en selvejende institution, og derfor har forældrene gode muligheder for at få indflydelse på deres barns skolegang.
På den årlige generalforsamling vælger de fremmødte og stemmeberettigede forældre de repræsentanter, som de ønsker skal indgå i bestyrelsen.
Bestyrelsen består af seks forældrerepræsentanter (og to suppleanter), skolens samlede ledelse samt to lærerrepræsentanter. De forældrevalgte bestyrelsesmedlemmer vælges for tre år ad gangen, suppleanter for et år ad gangen. Der er hvert år to bestyrelsesmedlemmer på valg. Bestyrelsen ser det som en styrke, at forskellige erhverv, køn og klassetrin er repræsenteret.
I klasserne afholdes normalt to årlige forældremøder. Her informerer klasseteamet om deres arbejde og om de planer, de har for klassen i det kommende skoleår. På forældremøderne kan man også drøfte normer for, og holdninger til, klassens sociale liv, og man kan lave aftaler omkring fødselsdage, klasseture, fester og lignende.
Klassens forældreråd vælges en gang om året af klassens forældre, oftest på det første forældremøde i skoleåret. Forældrerådet mødes efter behov og planlægger aktiviteter for klassen. Aktiviteterne kan enten kun være for eleverne eller med deltagelse af forældre, søskende og lærere. Det aftales ved skoleårets start, hvilke aktiviteter lærerne deltager i.
Klassernes forældreråd har ingen besluttende myndighed over for undervisningens indhold og organisering. Desuden påtager forældrerådet sig ikke at løse eventuelle problemer opstået mellem den enkelte elev og skolen.
Skolens lokaler står til rådighed ved diverse klassearrangementer. Lokalerne kan bookes igennem kontoret, og forældrene står selv for oprydning og almindelig rengøring af lokalerne.
I forbindelse med hytteture, vil der typisk være brug for at forældre bager/laver mad/sørger for transport (kortere ture). Ud over de af skolen planlagte hytteture og lejrskoler, kan klasseforældrerådet beslutte at arrangere ture med overnatning (for eksempel til Kattegatcentret eller lign.). Her opkræves betaling efter behov – se oversigt over løbende ekstra udgifter her.
Ved de store arrangementer, f.eks. skolefest og julecabaret, lægger årgangens forældre en del timer/arbejde i arrangementet. Det fællesskab, der opstår her, er af stor betydning for klassernes trivsel, og vi opfordrer derfor til, at det prioriteres højt. Dannelsesmæssigt er det en væsentlig faktor for børnene at opleve, at deres forældre er med til skabe og arrangere et stort skolearrangement i tæt samarbejde med andre forældre.